NOSALTRES

IVARDIA és la mirada d’un nen que no entén la velocitat del món on ha nascut. És el sahrauí que juga amb la sorra del desert entre els seus peus. És la palestina que acaricia el mur de la vergonya cada cop que va a l’escola. És el temps que necessita un paisatge per explicar la seva història. És una algeriana corrent davant la policia a París i un pagès prenent un te a l’ombra del Montseny. És Bolívia rebentant una presa i el Kurdistan ballant. És la nena que riu en veure les línies rectes d’un mapa de l’Àfrica. És aquest nena aprenent a explicar una història. IVARDIA és la vigilància. És el torn de guàrdia.

IVARDIA Produccions és un col·lectiu audiovisual que neix per donar resposta a una necessitat compartida dels seus integrants: explicar històries de forma autònoma i independent.

Davant la pràctica generalitzada de dinàmiques mediàtiques sensacionalistes i superficials, reivindiquem una manera de comunicar pausada i reflexiva. Trencar amb la manera de fer que, mitjançant el bombardeig d’imatges d’horror, normalitza realitats d’injustícia i desencadena reaccions de passivitat i indiferència. En un món accelerat, no tenim pressa. Busquem explicar històries amb la pausa que mereix una anàlisi conscient, crítica i reflexiva en pro d’un canvi social. Volem donar veu a realitats ignorades que parlen d’injustícia però també de solidaritat; de destrucció però també de creació d’alternatives, d’opressió però també de llibertat. Ens agradaria deixar de banda l’ego pel coneixement i acompanyar-nos entre nosaltres en un viatge molt més lent i poètic. Intentant que cada imatge tingui temps per parlar i que cada persona tingui temps per escoltar.